Conservering staal

Alles over de werkwijze voor conservering van staal

Reinigen d.m.v. stralen

Alvorens uw staal te kunnen voorzien van de gewenste conservering dient het materiaal eerst grondig te worden gereinigd. Het reinigen van het stalen object gebeurt d.m.v. stralen volgens de laatste milieueisen. Het straalmiddel dat SHW hiervoor gebruikt heet “Metallisch straalmiddel”. Dit middel wordt met hoge druk tegen het object gestraald met een straalinslag van circa 75 µm. Hierdoor wordt het staal gereinigd tot de in de coatingspecificatie voorgeschreven reinheidsgraad en verruwing. De reinheidsgraad en verruwing zijn afhankelijk van het verftype. Reguliere reinheidsgraden zijn SA 2,5 of SA 3 en reguliere ruwheden zijn 40 – 100 um.

Straalcapaciteit ook voor grote objecten

Na het stralen: Schooperen

Het aanbrengen van een ZINK ALUMINIUM Laag (Zink aluminium) 85/15 door middel van een spuitpistool. De zink-aluminium samenstelling wordt hierbij door middel van een vlam tot smelten gebracht en met perslucht naar het object verstoven waar het een coating vormt.

welkom-shw-pand.480x320x1 (1)

Na het stralen of scooperen: Coaten

Het aantal lagen van het aan te brengen natlaksysteem is afhankelijk van de corrosie classificatie. Om laagdiktes zeker te stellen worden lastig toegankelijke plaatsen in het materiaal voor gezet met een kwast. Vervolgens worden de coatlagen één voor één d.m.v. een airless spuitmethode (conform voorschrift van de verf fabrikant) op het materiaal aangebracht tot een gelijkmatige gesloten laag is gevormd.  

SHW beschikt over beproefde meetmethodes en uitgebreide geklimatiseerde straal-, scoopeer- en natlak faciliteiten en werkt samen met gerenommeerde verfleveranciers. Deze samenwerking en de flexibele en innovatieve productiemogelijkheden van SHW  maken het mogelijk in een zo kort mogelijk tijdsbestek uw staal te voorzien van het gewenste conserveringssysteem.

Voor vragen, advies of een concurrerende aanbieding is het team van Straalbedrijf Holland West B.V. u graag van dienst.

Contactformulier | Offerte aanvragen

Stralen, Cooperen, Coaten

Specialist in het stralen en conserveren van diverse soorten materialen.

Meer weten over de mogelijkheden in staalconservering of natlaksystemen? Stel hier vrijblijvend uw vraag.

Vragen of behoefte aan persoonlijk advies?

overzichtsfoto-straalcabine.1024x0x1